Cottage-getinte villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottage-getinte villa

Beschrijving

Kleine cottage-getinte villa gelegen in omhaagde tuin met ijzeren toegangshek geregistreerd op het kadaster in 1914.

Rechthoekig bakstenen volume van twee bouwlagen onder complex pannen dak (nok evenwijdig met de straat); licht verhoogde begane grond gemarkeerd door een hardstenen plint. Zijdelingse toegang onder houten luifel met leien dakje. Gelijkvloerse verdieping met gebruik van geel geglazuurde omlopende bakstenen banden. De eerste verdieping is wit bepleisterd en heeft imitatiestijl- en regelwerk in de oostgevel. In de straatgevel uitspringende driezijdige erker met bekronend balkon. Verschillende venstervormen met bewaard schrijnwerk. Achteraan recent bijgebouw.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling IV (Groot-Bijgaarden), 1914/11.

Auteurs: Verwinnen, Katrien