Villa Samsuffit

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Samsuffit

Beschrijving

Vrijstaande modernistische woning in tuin, volgens de huidige eigenaars gebouwd in 1930 als buitenverblijf.

De woning telt twee bouwlagen en is opgetrokken in rode baksteenbouw op een betonnen sokkel. Het pand krijgt door de platte bedaking, de betonnen sokkel die als omlopend terras is uitgebouwd, de afgeronde betonnen luifels en de art-decogetinte cementering van de gevels een geslaagd modernistisch karakter.

Het mooi uitgewerkte, uitspringende inkomportaal aan de zijgevel springt in het oog door de luifels en de verticale vensterpartijen op de hoek. In de voorgevel zitten twee eenvoudige rechthoekige vensteropeningen. Aan tuinzijde zorgen vensters op de hoek voor een vrij uitzicht van op beide bouwlagen. De luifel en de (in januari 2010 voor reconstructie weggehaalde) balustrade van het omlopende terras zijn eveneens aan de zonzijde voorzien. De recente uitbouw aan tuinzijde is met respect voor het originele volume uitgevoerd.

Het houten schrijnwerk is een verzorgde reconstructie met de originele indeling.