Woonhuis in modernistische stijl

Beschrijving

Modernistische woning uit de jaren 1930, gelegen in het dorpscentrum ten westen van de kerk. Voortuin afgezet met een ijzeren hekken van buisprofielen op een laag gecementeerd muurtje. Tuin achteraan afgezet met een hoge bakstenen muur.

Complex volume, met een ronde uitbouw van de traphal, van twee bouwlagen onder plat dak. Wit beraapte gevels met rechthoekige muuropeningen en lekdrempels van geglazuurde tegels. Vernieuwd schrijnwerk, uitgezonderd in de traphal waar de smalle rechthoekige vensters voorzien zijn van glas in lood. Luifel boven toegangsdeur.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling V (Itterbeek), 1938/12.

Auteurs: Verwinnen, Katrien