Stadswoningen in eenheidsbebouwing

Beschrijving

Nummer 76, 78, 80, 82, 84. Huizenblok in eenheidsbebouwing van zes woningen in Krommen Elleboog, in totaal vijftien traveeën breed en twee en een halve bouwlaag hoog onder zadeldaken (pannen), oorspronkelijk doorlopend in Lieven de Winnestraat en Twaalfkameren; 1843 te dateren. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met afgerond hoekhuis onder halfpiramidaal dak, geritmeerd door imitatiebanden op begane grond, doorgetrokken lekdrempels en de halve-verdieping. Rechthoekige vensters, op de hoofdverdieping in geriemde omlijsting. Kroonlijst met meander rustend op modillons waartussen vensters van halve-verdieping.

• Stadsarchief Gent, reeks G.12, nummer 3467.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke