Interbellumwoning met winkel uit 1932

Beschrijving

Interbellum winkelhuis met art-deco-invloeden gedateerd 1932, hetzelfde jaar nog geregistreerd op het kadaster.

Deels bepleisterde baksteenbouw van twee tot drie bouwlagen onder een zadeldak met mechanische pannen (nok evenwijdig aan de straat), links mansardedak met twee dakvensters. Gevel gekarakteriseerd door een imposant als klokgevel uitgewerkt risaliet met op het gelijkvloers licht aangepaste winkelpui (geglazuurde baksteentjes), de begane grond is grotendeels bepleisterd. Op de eerste verdieping afgeronde erker met balkon erboven. Gevel voorts gekenmerkt door borstweringen met decoratief gebruik van witte en rode rijen overhoeks geplaatste baksteen. In de top van de klokgevel jaarsteen "1932". Rechthoekige vensters en etalagevenster – met centraal de toegang, in een gedrukte mijterboog. De twee linkse traveeën hebben een aangepaste begane grond. Grotendeels vernieuwd schrijnwerk, de winkelpui heeft nog zijn oorspronkelijk schrijnwerk met bewaard glas in lood.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling VI (Schepdaal), 1932/2.

Auteurs: Thomas, Hans; Verwinnen, Katrien