• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis uit het begin van de 20ste eeuw, geregistreerd op het kadaster in 1910. Onderkelderde baksteenbouw op een blauwe hardstenen plint van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met mechanische pannen. Lijstgevel gekenmerkt door contrasterend materiaalgebruik met een grijskleurige baksteen in combinatie met een rode baksteen voor de muurbanden, de ontlastingsbogen, de borstweringen en als decoratie in de fries. Rechthoekige vensters, alle met hardstenen lekdrempels, op het gelijkvloers onder ijzeren I-lateien met rozetten en een rechte blauwe hardstenen waterlijst en op de verdieping onder een gestileerd entablement van blauwe hardsteen. Vernieuwd schrijnwerk en kroonlijst.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling VI (Schepdaal), 1910/6.

Auteurs: Thomas, Hans; Verwinnen, Katrien