Twee stadswoningen

Juridische gevolgen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Feestlokaal Vooruit met omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Rijhuizen van vier en drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien) met dakkapellen, daterend uit midden van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel onder doorlopende kroonlijst op klossen. Arduinen plint met keldervensters. Rechthoekige bovenvensters in omlijsting met doorgetrokken lekdrempels en ijzeren leuningen. Linkerpand later voorzien van erker. Winkelpuien op begane grond.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke