• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis uit de jaren 1920. Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (mechanische pannen), met twee dakkapellen onder een houten kroonlijst op klossen. Nieuwe gootlijst in kunststof. Bakstenen lijstgevel met natuursteen en gecementeerde gevelaccenten, zoals plint, banden, lateien en een rondbogige bovenomlijsting van de deur met vlak sluitsteenmotief en sierkrul op de uiteinden. Bewaard benedenraam onder bovenlicht in groen glas tussen kleinhouten. Natuurstenen puilijst. Rechthoekige bovenvensters met natuurstenen latei, onder rondbogig boogveld met dambordpatroon van zwarte en rode baksteentjes. Vernieuwde ramen in kunststof.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1926/62 (volume 7/62).

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena