Ensemble van drie stadswoningen in eclectische stijl

Beschrijving

Ensemble van drie rijhuizen met eclectische inslag gelegen tegenover de Lazarijstraat, wellicht uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Enkelhuizen van twee bouwlagen en twee of drie (nummer 165) traveeën, met pannen zadeldak, nummer 165 met pseudomansardedak. Baksteenbouw op hardstenen plint, voor nummer 161 deels uitgewerkt tot sokkel in breuksteenverband; voorts op diverse wijze verlevendigd en versierd met contrasterend materiaal: gekleurde, geglazuurde stenen en tegelfriezen. Uitspringend vensterrisaliet van nummer 161 verhoogd tot vlak afgedekte halsgevel met overstekende uitgesneden houten dakrand. Smalle uitspringende deurtraveeën op gelijkaardige wijze eindigend op tuitvormig dakvenster met overhoeks topstuk. Nummer 161 en 165 met rechthoekige muuropeningen onder I-lateien, nummer 163 met getoogde muuropeningen waarvan bovenvensters met decoratieve houten rolluikkasten. Voordeur nummer 161 met houten luifeltje onder het bovenlicht. Nummer 165 met nieuwe ramen.