Villa naar ontwerp van Eugeen Liebaut, 1989-1991

Beschrijving

Woning Vanderpoorten naar ontwerp van Eugeen Liebaut van 1989-1991, gelegen tussen villa's uit de tweede helft van de 20ste eeuw, wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat. De villa wordt vermeld in architectuurpublicaties over moderne architectuur.

Moderne villa van twee bouwlagen onder een plat dak. De gevels zijn bepleisterd en witgeschilderd, de westzijde kreeg een grijze beschildering. De woning is opgevat als een soort van kwartcilinder die zich aan de linkerzijde met een bocht afkeert van de straat. Aan de voorzijde is de gevel voorzien van twee smalle bandramen die de bocht volgen naar de linkerzijgevel. De rechterzijgevel is vlak en relatief gesloten opgevat en bevat de hoofdtoegang tot de woning. De woning is geopend naar de tuin- of zuidzijde door een grote raampartij.

De begane grond in het interieur is opengewerkt zonder scheidingsmuren als één leefruimte met centrale trap.

• ARON J., BURNIAT P. & PUTEMANS P. 1996: De hedendaagse architectuur in België. Gids, Brussel, 228.
  • VAN LOO A. 2003: Repertorium van de architectuur in België van 1830 tot heden, Antwerpen, 406-407.

Auteurs: Verwinnen, Katrien