Hoevesite opklimmend tot het einde van de 18de eeuw, zie de weergave op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778). Het kadaster registreert geen wijzigingen tot de bouw van de vlasschuur in 1956. Niettemin laat de bouwnaad in de oostelijke zijgevel van het boerenhuis zien dat het oorspronkelijke, 18de-eeuwse volume kleiner was en in de (tweede helft?) 19de eeuw is vergroot.
Vrijwel tegen de straatkant gelegen hoeve, afgescheiden door een betonnen afrastering. Aan de noordzijde gelegen boerenhuis met aanbouw aan de kant van de straat. Deels onderkelderde(?), verankerde, bruine baksteenbouw afgedekt door een zadeldak met zwarte, mechanische pannen. Rechthoekige openingen onder metalen balk met bloemmotieven. Westgevel met latere openingen.
Schuur/stalvleugel onder zadeldak met lichte knik en overkraging.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1956/15.
Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem, Deel I: Stad Waregem, Deelgemeente Sint-Eloois-Vijve, Deel II: Deelgemeenten Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)