erfgoedobject

Kapel

bouwkundig element
ID
207174
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207174

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Kapel in hedendaagse vormgeving, gelegen in een bocht van de Blauwpoortstraat bij de Expresweg. Gebouwd in 1990 in opdracht van de Stad Waregem uit christelijke overtuiging en ter vervanging van een oude kapel bij een niet nader gespecificeerde hoeve. Ingewijd in 1990 door Monseigneur Laridon.

Deels ruw gekapte steen, marmergraniet, geleverd door het natuursteenbedrijf Vanden Broucke, met vooraan gestileerde bronzen afbeelding van Moeder met kind en het opschrift "ROTS VAN VERTROUWEN". Twee flankerende laurierhaagjes en een bloemenperk vooraan; grindpad met één bank.

  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Waregem, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 2.
  • Veldkapel ingewijd, in Het wekelijks Nieuws, 18 mei 1990.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207174 (Geraadpleegd op )