Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Late modernistisch getinte hoekwoning, opgetrokken in 1953. Bruine baksteenbouw op arduinen plint met achterliggende tuin, van de straat afgescheiden door een doorlopende muur met poorttoegang en achteraan een bergplaats. Afgerond huis onder een half schilddak. Typisch gecombineerd met witte bepleisterde vlakken. De afgeronde hoek is extra benadrukt door het risaliet en de hoger opgetrokken bekroning. Afwisselend baksteenmetselwerk. Overal nieuw schrijnwerk in de vensters; bewaarde voordeur met blauw deurrooster en behouden kroonlijst op klossen.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 387.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie