Textielfabriekje Rossel & C - Déchets de Coton

Beschrijving

Voormalig textielfabriekje (1929?), met op gevel nog lichtjes leesbaar opschrift "Rossel & C° - Déchets de Coton", heden aangewend als garage voor postwagens. Voorbouw aan straatzijde van drie bouwlagen, elf traveeën onder zadeldak (mechanische pannen), met geritmeerde gevel door lisenen (eerste vijf traveeën) of door venstertraveeën in verdiepte getoogde nissen over eerste en tweede bouwlaag; rechthoekige en getoogde openingen, getralied op de begane grond. Het interieur is opgebouwd door middel van betonnen welfsels op zware I-balken.

In achterbouw bevindt zich een eenlaagse fabrieksruimte (welke vroeger waarschijnlijk in verbinding stond met het bedrijf Vander Haeghen, Ter Platen) onder raekemdaken, rustend op metalen spanten en via parallelvakwerkliggers op uit twee U-ijzers samengestelde kolommen.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent.

Aanvullende informatie

Het voormalige fabrieksgebouw werd opnieuw herbestemd en de voorgevel is heden witgeschilderd. De in de achterbouw gesitueerde eenlaagse fabrieksruimte onder raekemdaken is gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els