Stadswoning uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Interbellumwoning volgens Coorevits gebouwd in 1939. Enkele rijwoning onder zadeldak met mechanische pannen, aan de straatzijde afgewerkt met een gevel van typische oranje baksteen, gemetseld volgens afwisselende verbanden, zie onder meer lichte in- en uitsprongen en lateien; plint en basement van het bow window op de verdieping bekleed met sierbeton. Bewaard schrijnwerk onder meer met horizontale verdelingen in het bovenlicht. Verspringende kroonlijst.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1930/27.
  • COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 393.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie

Het schrijnwerk is vernieuwd. De horizontale verdelingen in de bovenlichten zijn niet behouden.