Burgerhuis ontworpen door Aimé De Groote

Beschrijving

Art-decohuis gesigneerd "A. De Groote, architecte". Bakstenen enkelhuis van twee traveeën met vier bouwlagen en plat dak. Smalle deurtravee met inspringend arduinen deurportaal, gekoppelde bovenvensters met uitspringende, met baksteen versierde borstweringen en bekronend piramidevormig sierstuk boven de derde bouwlaag. Brede rechtertravee met garagepoort en over twee bouwlagen doorlopende bakstenen erker met bekronend balkon met bolornamenten; vensters met fraai houtwerk en gekleurd glas. Bovenste verdieping met gekoppelde venstertjes geflankeerd door brede penanten met topstuk met spiralen. Getande stenen kroonlijst tussen voluten.