Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Art-decogetinte rijwoning gebouwd in 1932 naar een ontwerp van architect Gentiel Van Eeckhoutte (1906-1963) - die tussen 1937 en 1939 zijn eigen woning ontwerpt en bouwt ter hoogte van nummer 16. Vrij eenvoudige woning onder zadeldak met mechanische pannen. Symmetrisch opgebouwde voorgevel met voordeur en dienstdeur. Openingen onder betonnen lateien. Opvallend baksteenmetselwerk. Op de begane grond bewaard schrijnwerk, dat volgens een oude foto oorspronkelijk weliswaar was beschilderd in twee kleuren. Overig schrijnwerk zoals gootlijst vernieuwd.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 355 en 395.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie