Stadswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gekoppelde stadswoningen

Beschrijving

Gekoppelde woningen in spiegelbeeldschema van respectievelijk drie en twee traveeën, allebei gebouwd in 1935 voor de winkeliersters Julie en Rachel Waelkens. Bruine bakstenen voorgevels op bepleisterde en beschilderde plint. In beperkte mate verhoogde baksteenvlakken onder meer rond en onder de vensters. Verdiepte deuropeningen met versneden dagkanten. Wit beschilderde accenten onder meer ter hoogte van de lateien. Bewaarde kroonlijst op klossen. Nummer 34 bewaart deels het oorspronkelijke schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1935/17.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie

Aanvullende informatie

Het linker pand (nummer 36) werd voorzien van een bepleistering, nieuw schrijnwerk en een nieuw dak en vormt geen eenheid meer met het bewaarde nummer 34.

• Google Maps, Streetview, Churchilllaan 34-36, Waregem [online] (geraadpleegd op 4 augustus 2022).
Auteurs: Jacobs, Els