Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Recent gerenoveerde woning, in de zijgevel gedateerd "1908" (zie jaarsteen), met dwars erop bijgebouw gelegen langs de toegangsweg naar hoeve nummer 35.

Dubbelhuis van verankerde bruine baksteen van twee bouwlagen hoog, afgedekt door een aan de zijkanten licht overkragend zadeldak met zwarte, mechanische pannen. Voorgevel van fel oranje baksteen, afgewisseld met witte baksteen voor enkele decoratieve accenten onder meer in de strekken en friezen; recent verfraaid. Achtergevel van meer rood-bruine baksteen doch op identieke wijze gecombineerd met witte bakstenen. Woonhuis links voorzien van een recente uitbouw. Voormalig schuur/stalvolume met zelfde geveluitwerking; quasi gedichte achtergevel en op de zijgevel, langwerpige rondboogopening met luik.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie