Hedendaagse woning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hedendaagse woning

Beschrijving

Hedendaagse woning, ontworpen door architect Dirk De Meyer in 1999-2000, en gelegen op een beperkt perceel in de vorm van een scheve, langwerpige driehoek, volledig gefocust op het open zicht van landbouwgrond achteraan.

Woning van de straat afgescheiden door een volume met hoge hagen waarin een 'openluchtinkom' en autostaanplaats zijn uitgesneden. Kubusvormig woonhuis in rode baksteen met kaderloze venster- en deuropeningen. Begane grond met minimale ruimte voor circulatie en ondersteunende functies waardoor grootte van de leefruimte gemaximaliseerd wordt. Leefniveau is één meter boven maaiveld gebracht (privacy en uitzicht op landschap !). Zijgevel met bandraam voor privacy in onder meer badkamer.

• Atlas Fascikel 2, Hedendaagse architectuur in zuidelijk West-Vlaanderen, Kortrijk, 2002, p. 85.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie