erfgoedobject

Hedendaagse woning

bouwkundig element
ID
207253
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207253

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hedendaagse woning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Hedendaagse woning, ontworpen door architect Dirk De Meyer in 1999-2000, en gelegen op een beperkt perceel in de vorm van een scheve, langwerpige driehoek, volledig gefocust op het open zicht van landbouwgrond achteraan.

Woning van de straat afgescheiden door een volume met hoge hagen waarin een 'openluchtinkom' en autostaanplaats zijn uitgesneden. Kubusvormig woonhuis in rode baksteen met kaderloze venster- en deuropeningen. Begane grond met minimale ruimte voor circulatie en ondersteunende functies waardoor grootte van de leefruimte gemaximaliseerd wordt. Leefniveau is één meter boven maaiveld gebracht (privacy en uitzicht op landschap !). Zijgevel met bandraam voor privacy in onder meer badkamer.

  • Atlas Fascikel 2, Hedendaagse architectuur in zuidelijk West-Vlaanderen, Kortrijk, 2002, p. 85.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hedendaagse woning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207253 (Geraadpleegd op )