Moderne villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Moderne villa

Beschrijving

Lage, deels achter dichte begroeiing verscholen woning gebouwd voor Xavier Verhaeghe in 1974-1975 naar een ontwerp van de Gentse architect Herman De Witte. Oranje bakstenen woning bestaande uit een volume van twee bouwlagen waarop zich dwars een eenlaagsvolume situeert dat verderop via een muur is verbonden met een dubbele garage. De leefruimtes situeren zich in het centrale deel en richten zich quasi allemaal naar de ommuurde tuin. Hoger volume met halfronde uitbouw met de trap.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1975/50.
  • STADSARCHIEF WAREGEM, Bouwvergunningen, URB/2002/88/25/P, 1974.
  • Konfrontaties in Moderne Architectuur. Een "promenade" in en rond Kortrijk, Kortrijk, 1990, p. 75.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje