Beschrijving

Lager gelegen woonhuis in het kadaster geregistreerd in 1901; kleine voortuin, van de straat afgescheiden door een lage haag. Verankerde, thans grijs beschilderde bakstenen woning van anderhalve bouwlaag, afgedekt door een zadeldak met Vlaamse pannen en drie later toegevoegde dakvensters. Oorspronkelijk licht getoogde openingen doch op de begane grond zijn de vensters aangepast tot rechthoekige. Typische blinde vensternissen op doorgetrokken lekdrempels.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1901/16.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje