erfgoedobject

Garagecomplex

bouwkundig element
ID: 207287   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207287

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Garagecomplex
    Deze vaststelling is geldig sinds 09-11-2011

Beschrijving

Uitbreiding van een bestaand garagecomplex van het automerk Mercedes, bestaande uit een werkplaats en verkoopruimte, gebouwd in 2000 naar een ontwerp van de Waregemse architect Anne-Marie Demeulemeester. Nieuwbouw parallel geplaatst aan de bestaande bebouwing en zo een U-vormig binnenplein creƫrend. Op dat plein valt het kleine volume van de ontvangstruimte onmiddellijk op en accentueert de toegang. Gevels van aluminiumkleurige sandwichpanelen, beglazing in klaar glas en profielglas (zie translucide, half doorzichtige atelierruimte). Robuuste betonplint die als het ware een buffer vormt rond het gebouw.

  • Atlas Fascikel 2, Hedendaagse architectuur in zuidelijk West-Vlaanderen, Kortrijk, 2002, p. 80.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Garagecomplex [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207287 (Geraadpleegd op 30-03-2020)