• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, waarvan het woonhuis is gebouwd in 1854 in opdracht van Ludovicus Piesens, onderpastoor van Meulebeke. In 1878 laat de nieuwe eigenaar, de Brugse winkelierster Clemence Piesens de schuur en stal optrekken en in 1884 (registratie pas in 1888) wordt het woonhuis opgesplitst in twee wooneenheden. Andere bouwfases zijn niet geregistreerd.

Verankerde en wit beschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Het woonhuis heeft centraal twee als dakuitbouw hoger opgetrokken traveeën en aangepaste rechthoekige openingen met sluitsteen. Schuur/stalvolume aan de westkant met groen beschilderde poorten, laadluik en andere openingen. Onbeschilderde stalvleugel onder sterk overkragend zadeldak.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie