Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Deels vrijstaande woning met cottage-inslag, zie overkragende, geknikte daken met wolfseinden en mechanische pannen, onregelmatig grondplan (weliswaar achteraan later deels toegebouwd), afgeronde openingen. De woning is gebouwd voor geneesheer Polydor Tuyttens in 1929. Typisch baksteenmetselwerk met gebruik van donkeroranje stenen voor de lateien, ontlastingsbogen en enkele sierelementen. Deels bewaard schrijnwerk onder meer op de begane grond met kleine roedeverdelingen in onder meer de bovenlichten van het venster en de voordeur.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1929/93.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie