Modernistische hoekwoning

Beschrijving

Modernistische hoekwoning in de knik van de straat gelegen. De Waregemse architect Maurice Bovyn (1889-1958) bouwt de woning in 1931 voor zijn zus. Kenmerkend materiaalgebruik: gele baksteen gecombineerd met beton (voor de lateien) en zwarte glazuurtegels bekleden de plint. Horizontaliserend effect door de typische platte bedaking, betonnen luifel boven de inkom, vensters in registers met horizontale onderverdelingen in de bovenlichten. Voorts spel van in- en uitspringende balkons en verdiepte inkom. Op de verdieping, vernieuwd aluminium schrijnwerk; volgens een oude foto zijn de bovenvensters volledig voorzien van horizontale roedeverdelingen.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jaargang 36, 2008, p. 373.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie