Samenstel van stadswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee woonhuizen met centrale poort gebouwd in 1935. Bruine baksteenbouw onder een zadeldak met mechanische pannen. Typisch gebruik van oranje baksteen voor de voorgevel op een plint van arduin met variërend metselwerk (onder meer boven de lateien, op de borstweringen) en verdiepte muurdammen. Ook typische combinatie met (thans) grijs beschilderde, bepleisterde hoekige lateien. Deels bewaard schrijnwerk onder meer schuiframen op de benedenverdieping met bovenlichten met deels onklaar glas en poort met betralied bovenlicht.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 402.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie