Hoeve De Meerschbloem

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Meerschbloem

Beschrijving

Zogenaamd "De Meerschbloem", zie belettering op de erfgevel. Dwars op de weg geplaatst woonhuis, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw, woonhuis en schuurvleugel worden reeds afgebeeld op een kaart uit de Atlas der Buurtwegen (1844). Eenlaags dubbelhuis met haaks georiënteerde, vrijstaande schuur rondom een klein, gekasseid erf, afgesloten door een recent hek en een beukenhaag. Verankerde, bepleisterde en wit beschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldaken met mechanische pannen en bij het woonhuis vooraan met lichte knik. Rechthoekige openingen met deels bewaard schrijnwerk onder meer luiken. Woonhuis achteraan uitgebreid met een volume onder plat dak. Schuur met deels vernieuwde schuifpoort.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie