Herberg De Duivenvrienden

Beschrijving

Herberg "De Duivenvrienden", zie hedendaags uithangbord. Dwars op de straat georiënteerd woonhuis, dat reeds op een kaart uit de Atlas der Buurtwegen (1844) staat afgebeeld. Vermoedelijk in de eerst helft van de 20ste eeuw verfraaid (zie gevelafwerking) doch met behoud van de 19de-eeuwse kern, zie opkamer met voutekelder zichtbaar in de achtergevel. Thans beschilderde en verankerde baksteenbouw, afgedekt door een zadeldak met Vlaamse pannen. Parement van de voorgevel met imitatiehoekkettingen en plint, en aflijnende fries onder de goot. Licht getoogde openingen met diamantsluitstenen. Zijgevel aan de straat met licht getoogde opening onder rollaag. Vernieuwd schrijnwerk. Latere aanbouwen.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie