Herberg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Eertijds beeldbepalend hoekpand van circa 1900, pendant van het er tegenover gelegen Stormestraat nummer 166. Voormalige herberg "Sint-Amand", later "De Postduif"; thans bloemenzaak. Oranje baksteenbouw op arduinen plint, afgedekt door een samengesteld zadeldak met mechanische pannen. Afgeschuinde hoektravee, benadrukt met een puntgeveltje, volgens een oude foto voorheen afgewerkt met fraai windbord. Licht getoogde openingen met strekken van afwisselend grijze en oranje bakstenen. Boven de deur, baksteenomlijsting rondom uithangbord, thans met nieuwe winkelnaam. Overal vernieuwd schrijnwerk.

• Archief Heemkundige Kring De Gaverstreke: Foto’s, Herbergen-Hoeven.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie