In de volksmond zogenaamd "De gekruiste ons Heere", gelegen op de hoek van de huidige Kalkhoevestraat en een voormalig zijtracé. Opgericht in 1862 door de Fransman Eugène Delespaul, woonachtig te Kortrijk en die op de locatie van het latere klooster van de zusters karmelietessen een buitenverblijf had. In 1861 stuurt hij een brief naar de Brugse bisschop Malou met de vraag een kruis te mogen oprichten met een aflaat aan al wie daar voor dit kruisbeeld komt bidden. Op 30 juli 1862 komt de toestemming en opdracht om volgende tekst in het voetstuk aan te brengen "ZIJNE DOORLUCHTIGE HOOGHEID JOANNES BAPTISTA MALOU, BISSCHOP VAN BRUGGE, VERLEENT 40 DAGEN AFLAET AEN AL DE GELOOVIGEN, DIE, MET DE NOODIGE GESTELTENIS VOOR DIT BEELD GEKNIELD VIJFMAEL DEN ONZEN VADER EN DEN WEES GEGROET GODVRUCHTELIJK ZULLEN LEZEN TER EERE DER VIJF BLOEDIGE WONDEN VAN ONZEN HEER JEZUS CHRISTUS".
Verbreding in de begraasde berm met centraal het kruis tussen vier knotlinden. Betonnen sokkel geplaatst op breder voetstuk. Daarop houten kruis met verweerde Christusfiguur.
ALGOET G., "De gekruiste ons Heere" aan de Kalkhoevestraat in Waregem, in De Gaverstreke, 17, 1989, p. 535-537.
Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem, Deel I: Stad Waregem, Deelgemeente Sint-Eloois-Vijve, Deel II: Deelgemeenten Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)