Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Schuin ten opzichte van huidige rooilijn geplaatste, voormalige hoeve waarvan de bebouwing op de site mogelijk deels opklimt tot de 18de eeuw, zie eerste weergave van een huis in het landboek van Waregem, opgetekend door Anthone Van Outrive in 1753-1757. Op het primitief kadasterplan (circa 1835) wordt het woonhuis samen afgebeeld met de schuur/stalvleugel en een in 1942 afgebroken bakhuis. Pachthoeve van het begin van de 19de eeuw tot de eerste jaren van de 20ste eeuw, achtereenvolgens eigendom van de notarissen Ferdinand en Jules Storme. In 1875 laat Jules Storme volgens de gegevens van het kadaster het woonhuis reconstrueren.
Voormalig boerenhuis eertijds met geïntegreerd stalgedeelte, deels achter bomen, en thans smalle grasstrook aan de straatkant. Wit beschilderd, verankerd bakstenen volume onder zadeldak met mechanische pannen. In de eerste helft van de 20ste eeuw(?) aangepaste openingen.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1875/4, 1942/20.
Rijksarchief Kortrijk, Aanwinsten VI, nr. 1938: Derthiensten Canton, (begint) d'hofstede Carel van den Bossche houdende de straete naer Nokere, eyndende by d'hofstede Joos van Wymelbeke op het landt Joannes Callens, in Landboeck der prochie van Waereghem, Anthone Van Outrive, 1753.
Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem, Deel I: Stad Waregem, Deelgemeente Sint-Eloois-Vijve, Deel II: Deelgemeenten Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)