Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Dieperin gelegen voormalige hoeve gelegen aan het oude deel van de Kruishoutemseweg dat sinds de jaren 1970 afgesneden is van het voormalige historische straattracé na de aanleg van de E17. Eind 18de- of begin 19de-eeuwse site, zie eerste weergave van het woonhuis voorafgegaan door een boomgaard op het primitief kadasterplan (circa 1835), vergroot in 1878 en volgens de gegevens van het kadaster volledig herbouwd in 1903 en uitgebreid met een bakhuis.
Thans hoevetje van het dubbelhuistype met links geïntegreerde stalling, gelegen achter een uitgestrekt begraasd erf dat toegankelijk is via een ijzeren hek tussen haag. Bruine, verankerde baksteen afgedekt door een zadeldak met mechanische pannen en licht knik; rechthoekige openingen onder strek. Gecementeerde zijgevel met imitatievoegen en licht getoogd zolderluik.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1903/2.
Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem, Deel I: Stad Waregem, Deelgemeente Sint-Eloois-Vijve, Deel II: Deelgemeenten Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)