Tuinpaviljoentje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tuinpaviljoentje

Beschrijving

Tuinpaviljoentje gebouwd in 1889 (registratie in 1890) in opdracht van koopman Alfons Blondeel die langs de Stationsstraat een woning laat bouwen met langgerekte tuin. Vermoedelijk in de tweede helft van de 20ste eeuw is de tuin verkaveld en het tuinpaviljoen mee verkocht aan de nieuwe eigenaar. Half op een hoogte gebouwd houten paviljoen, toegankelijk van aan de tuinzijde. Houten constructie onder zadeldakje met mechanische pannen. Fraai versierde panelen en windborden. Bewaard schrijnwerk. Vorstkam en hogels.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1890/16.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie