Herenhuis met erachter Villa Warie

Straat Lindenlei

• Adrescontrole Gent (adrescontroles: 25-09-2007 - 25-09-2007).
  • Inventarisatie Gent (geografische inventarisatie: 01-01-1976 - 31-12-1983).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herenhuis met erachter Villa Warie

is beschermd als monument Herenhuis met erachter Villa Warie

Beschrijving

Drie bouwlagen hoog herenhuis van vier traveeën afgedekt met zadeldak (pannen), op de oude rooilijn, opgetrokken in Lodewijk XVI-stijl in het vierde kwart van de 18de eeuw. Bepleisterde lijstgevel met imitatiebanden op de begane grond. Rechthoekige, verkleinende vensters in geprofileerde omlijsting, op de tweede bouwlaag voorzien van oren en op de derde bouwlaag met lekdrempels op classicistische consoles. Borstweringen respectievelijk opengewerkt en versierd met festoenen en ankers. Rechthoekige deuromlijsting met geprofileerd en geblokt beloop voorzien van oren en sluitsteen en bekroond met een in de puilijst uitlopende kroonlijst. Aangepast venster rechts en toegevoegde deur links.

Erachter smal huisje van twee traveeën en twee bouwlagen uit bak- en natuursteen in neo-Vlaamse-renaissancestijl met opschrift in cartouche "Villa Warie".

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen & Verbeeck, Mieke