• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Begin 20ste-eeuws woonhuis, in oorsprong gebouwd met neobarok uitzicht (zie onder meer negblokken en rondboognissen zichtbaar op oude foto). Gebouwd in 1900 door de weduwe en kinderen van brouwer August Verhaeghe doch na de verwoestingen van de Eerste Wereldoorlog voorzien van een parement van geglazuurde tegels. Tweeledige gevelopbouw waarvan de bredere rechtertravee geaccentueerd wordt door middel van een licht risaliet en topgevel; oorspronkelijk met verzorgde houten pui. Thans begane grond volledig verbouwd, schrijnwerk vernieuwd, dakvenster vervangen en topstuk op de topgevel verwijderd.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1900/18.
  • COOREVITS S., Waregem graag gezien. De oudste foto's en prentkaarten, Brugge, 2005, p. 8.