Villa Oost-West

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Oost-West

Beschrijving

Vrijstaande villa, zogenaamd "OOST-WEST" (zie belettering in de toegangspoort), van 1946-1947 opgetrokken in opdracht van handelaar Gabriël Harrie, in een ruime tuin, van de straat afgescheiden door een lage bakstenen muur met ijzeren hekwerk en dito poort. Wit beschilderde villa op breukstenen plint, met afgeleide kenmerken van de cottagestijl, zie overkragende dakranden, samengestelde bedaking, afgeronde erkeruitbouw met bovenliggend balkon. IJzeren balkonleuning en lantaarntje boven de afgeronde toegangsdeur. Terras aan voorzijde. Latere vrijstaande garage.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 409.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie