Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Voormalige, in oorsprong 18de-eeuwse hoevesite, reeds weergegeven in het landboek van Waregem, opgetekend door Anthone Van Outrive in 1753-1757. Op het primitief kadasterplan (circa 1835) bestaat de pachthoeve uit het oude woonhuis, het dwarse bijgebouw en een klein landgebouw parallel langs de straat. Volgens de gegevens van het kadaster is de hoeve in de jaren 1850 eigendom van Felix De Ruyck, die in 1855 het landgebouw aan de straat laat afbreken. Verbouwingen aan het woonhuis en de dwarse vleugel in 1878. In 1942, bijbouwen van een klein landgebouw achter het toenmalige boerenhuis. Vermoedelijk in het derde kwart van de 20ste eeuw uitgebreid met een nieuwe woning.
Eenlaagse volumes van deels beschilderde en verankerde baksteen onder (al dan niet licht overkragende) zadeldaken met mechanische pannen. Woonhuis met rechthoekige openingen onder strek met alternerend bakstenen en arduinen negblokken.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1855/3, 1878/84, 1942/22.
Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem, Deel I: Stad Waregem, Deelgemeente Sint-Eloois-Vijve, Deel II: Deelgemeenten Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)