Hotel du Parc

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hotel du Parc

Beschrijving

Deels vrijstaande woning in historiserende stijl, gebouwd in 1911 (registratie in 1912) samen met een naast gelegen magazijn (thans nummer 74). Naar verluidt voormalig "Hotel Du Parc". De insprong links gaat terug op een dwars geplaatst 19de-eeuws huis. Bruin-rode baksteenbouw onder zadeldak met mechanische pannen. Historiserende elementen, zie sierankers, zijtopgevels en afgeschuinde hoektravee uitgewerkt als torentje. Licht getoogde openingen met vernieuwd schrijnwerk; volgens een oude foto bevindt de oorspronkelijke ingang zich in de derde travee. Wit beschilderde banden voor opschrift, volgens een foto van rond 1900 met onder meer uiterst rechts "STALLING & ÉCURIE".

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1912/51.
  • COOREVITS S., Waregem graag gezien, Waregem-Beveren-Leie-Desselgem-Sint-Eloois-Vijve, Brugge, 2005, nummer 23.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie