Kleine hoeve voornamelijk uit de 19de eeuw, met 20ste-eeuwse aanpassingen.
Site opklimmend tot de 18de eeuw, zie voorkomend op de Ferrariskaart (1770-1778), waarop boerenhuis en landgebouw op hun huidige plaats afgebeeld worden. Zelfde weergave op het primitief kadasterplan (1817). Pas in 1954 wordt kadastraal een wijziging geregistreerd, waarbij het bakhuis verdwijnt en het landgebouw wordt vervangen door een groter volume. Vermoedelijk wordt in de loop van de tweede helft van de 19de eeuw een nieuw landgebouw (schuur-stal) opgetrokken en wordt in het interbellum het woonhuis vernieuwd.
Kleine hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen in rode baksteenbouw rondom erf in losse verharding en met boomgaard, afgelegen van de straat en bereikbaar via een erfoprit in grind. Ten noorden het eenlagige boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat). Gecementeerde plint, afwisselend gebruik van witte baksteen voor muizentand.
Rechthoekige muuropeningen onder betonlateien, schuiframen. Oostelijke zijgevel met bouwspoor van vroegere nokhoogte. Haaks daarop ten zuidoosten het landgebouwtje (stal-schuurtje) onder zadeldak in Vlaamse pannen. Getoogde en latere rechte muuropeningen, diverse latere aanbouwen.
- Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ardooie, 1954/64.