Beschrijving

Woning met art-decogetinte siercementering, opgetrokken in de jaren 1930 voor A. Strynck-Vankeirsbilck, pas geregistreerd bij kadaster in 1939. In 1958 laat Roger Strynck-Vandeghinste, leermeester van de vakschool, de woning vergroten (mogelijk een verdieping toegevoegd).

Breedhuis van twee bouwlagen en vier/drie traveeën, onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat). Witgeschilderde houten kroonlijst. Siercementering onder meer met imitatievoegwerk, uitgewerkte deur- en vensteromlijstingen, breuksteenimitatie (plint). Rechthoekige muuropeningen, op de begane grond met bewaarde schuiframen; nieuwe deur. Uiterst rechts een beglaasde gevelkapel met beeld Heilige Theresia van Lisieux, evenals een klein Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Vernieuwde zijgevel in rode baksteenbouw met gecementeerde plint.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ardooie, 1939/19, 1958/82.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin