Lourdesgrot

Gemeente Ardooie
Locatie Bloemgatstraat zonder nummer, Ardooie (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Ardooie (geografische inventarisatie: 01-09-2008 - 01-01-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Lourdesgrot

TypologieMariagrotten

Beschrijving

Lourdesgrot, gelegen in de voortuin van nr. 1, een hoeve met boerenhuis met oudere kern en nieuw parement en schuur uit 1928.

Half begroeide grotformatie opgebouwd uit gecementeerde en witgekalkte natuursteenblokken met centrale getoogde nis waarin een Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Voorliggende kleinere grot met beeldje van de Heilige Bernadette.

Bron: Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Boone, Benjamin & Santy, Pieter