• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Woning, volgens kadaster opgetrokken in 1931 voor Gerardus Declercq-Deboutte, "klakkenfabrikant" te Ardooie (zie Kortrijksestraat nummers 8-10). In 1948 aan de westzijde uitgebreid, onder meer met garage.

Roodbakstenen volume onder zadeldak in mechanische pannen (nok schuin ten opzichte van de straat). Straatgevel in roodbakstenen siermetselwerk met haakse nok uitlopend in puntgevel, gebruik van natuursteen voor de lateien, de erkers en de plint. Nieuw schrijnwerk. Vooruitspringende rechtertravee in lichter baksteenparement en met afgeronde hoek, onder schilddakje.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ardooie, 1931/67, 1948/45.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin