Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel

Beschrijving

Oorspronkelijk Fatimakapel. Opgetrokken in 1988 (op hoek van perceel nummer 24), ter vervanging van de kapel die gebouwd werd in 1944 door Staf Vermandere, uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pijlerkapel in rode baksteen onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Gelegen op de hoek van het perceel, binnen een bloemperkje, geruggensteund door boom en vanaf de straat toegankelijk via ijzeren hek. Beglaasde spitsboognis met omlijsting in zwarte baksteen, waarin beeld Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Ardooie, s.l., s.d, nr. 4.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin