erfgoedobject

Beluik met twaalf arbeidershuisjes

bouwkundig element
ID
20751
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20751
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Beluik met twaalf arbeidershuisjes op de spitse hoek met de Rasphuisstraat, daterend van 1820-30. Beschilderde straatgevels van twee bouwlagen met afgekante hoektravee rondom een driehoekige binnenplaats met sanitaire voorzieningen en aan de zuidzijde drie woningen waarvan er twee samengesmolten waren met Rasphuisstraat nummer 47 en Marialand nummer 10. Brede hoektravee onder schilddak (pannen) met rondboogdeur. Andere gevels met vijftien traveeën met rechthoekige vensters en deuren, gedichte traptravee, met repeterend schema. Aan de kant van Marialand verankerd.

  • Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen  in Vlaanderen 4NB Z-W, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1979


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Beluik met twaalf arbeidershuisjes [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20751 (Geraadpleegd op 18-06-2021)