erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
207545
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207545

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Burgerwoning uit het interbellum.

Dubbelhuis in rode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met de straat). Omkaste kroonlijst met resterende modillons op het middenrisaliet en de lisenen. Verdiepte muurvelden afgeboord met tandfries. Gevel verlevendigd door gebruik van gele baksteen voor dubbele horizontale banden en in fries. Rechthoekige muuropeningen onder betonlateien (vernieuwd schrijnwerk). Arduinen plint, onderdorpels en traptreden (twee). Haakse eenlaagse achteraanbouw met staldeurtjes en -venstertjes en schuifpoort onder betonlateien.

Aan de zuidzijde een flankerend tuinmuurrestant van twee traveeën in bruinrode baksteenbouw, met accentuering van fries in gele baksteen, arduinen plint.


Bron     : Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Boone, Benjamin, Santy, Pieter
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207545 (Geraadpleegd op )