erfgoedobject

Ensemble van burgerhuizen

bouwkundig element
ID
20755
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20755

Juridische gevolgen

Beschrijving

Huizenblok met symmetrisch opgebouwde gevelwand. Bestaande uit vier onderkelderde enkelhuizen, drie traveeën tellend op de hoek en twee traveeën voor het middenste, met schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met horizontale banden onder de puilijst. Rechthoekige muuropeningen, boven in geprofileerde omlijstingen, en met doorlopende cordons. Tweede verdieping verrijkt met oren, sluitsteen voor de vier middenvensters, centrale deurvensters met balkon, gietijzeren leuning en sluitsteen met vrouwenhoofdje in schelpmotief voor hoekhuis (Hippoliet Lammensstraat nummer 19) en nummer 42. Kroonlijst, op de hoeken op versierde modillons.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Ensemble van burgerhuizen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20755 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.