Modernistisch hoekpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistisch hoekpand

Beschrijving

Modernistisch hoekpand van 1935 gebouwd naar een ontwerp van de Gentse architect Herman Van Ooteghem (1899-1962). Later in noordelijke richting uitgebreid met een aanbouw, zie oude foto gepubliceerd door Coorevits en voormalige bepleisterde kroonlijst. Gele baksteenbouw gecombineerd met bepleisterde en beige beschilderde vlakken onder platte bedaking. Spel van volumes onder meer de afgeschuinde hoektravee, het verdiepte portaal, de uitspringende balkvolumes waaronder het hoger opgetrokken en bovenaan deels afgerond schouwelement. Registervormende vensters benadrukken het horizontale. Vernieuwd schrijnwerk.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in 36ste De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 417.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie