Stadswoning

Beschrijving

Art-decogetinte woning gebouwd circa 1936-1938. Enkelhuis onder half gemansardeerd, leien zadeldak. Voorgevel van oranje baksteen getypeerd door een als bow window opgevatte erker met bovenliggend balkon en een dakvenster met schermgevel. Voorts verschillende metselverbanden en baksteenmotieven. Op de begane grond bewaard schrijnwerk onder meer bij de vensters, bovenlichten met verticale verdelingen en centraal een bloemmotief van gekleurd glas.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 423.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie