Pastorie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Pastorie van de voormalige Sint-Margaretaparochie, volgens de literatuur gebouwd in 1935-1936 doch in het kadaster pas geregistreerd in 1938. Breedhuis met lage ommuurde voortuin en centraal gangpad. Oranje baksteenbouw onder pannen schilddak. Typisch voorkomen van oranje baksteen, wit beschilderde vlakken en zwarte geglazuurde tegels. Verdiepte rondboogingang onder beeldnis. Deels vernieuwd schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1938/93.
  • VERPLAETSE A., Spiegel van een gouden parochie te Nieuwenhove-Waregem, 2e deel. 1935-1985, Waregem, 1985, p. 699.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie